27 lokakuuta 2021

Malin hallitus karkottaa Ecowasin edustajan

Malin ulkoministeriö on ilmoittanut Länsi-Afrikan talousyhteisön Ecowasin edustajalle Hamidou Bolylle, että tämä on ei-toivottu henkilö ja hänellä on 72 tuntia aikaa lähteä maasta. Hallitus perustelee päätöstään "diplomaatin asemalle sopimattomalla toiminnalla". Ulkoministeri Abdoulaye Diopin mukaan Bolylla on ollut yhteyksiä kansalaisjärjestöihin, aktivisteihin, poliitikkoihin ja toimittajiin, jotka pyrkivät vahingoittamaan Malin "transitioprosessia".

Kuva: Wikimedia Commons
Burkinalainen professori Hamidou Boly on toiminut Ecowasin edustajana Bamakossa heinäkuusta 2019 lähtien. Hänellä on hyvät suhteet lehdistöön ja rauhanprosessin toimijoihin ja hän on tunnettu suorapuheisuudestaan. Boly ei ole itse kommentoinut karkotustaan, mutta Ecowas on ilmaissut tukevansa entistä lähettilästään.

Karkotuksen taustalla voidaan nähdä Malin hallituksen pyrkimys lykätä helmikuulle 2022 suunniteltuja vaaleja. Ecowas on suhtautunut siirtymäkauden jatkamiseen kielteisesti, eikä Bolyn karkotus ainakaan paranna järjestön suhteita Malin väliaikaisen hallitukseen.

Lähteet: Jeune Afrique 25.10.2021, RFI 26.10.2021.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti